En lägenhetsrenovering i Stockholm som gör livet enklare

Att utföra en lägenhetsrenovering i Stockholm ska bidra till en enklare vardag. Helst ska den ge ett hem som är både vackert och praktiskt att leva i varje dag.

Många människor i Stockholm bor trångt. Kanske har man inte egentligen rum till alla familjemedlemmar eller så är det förvaring som saknas i hemmet. Detta är inte konstigt med tanke på vad en lägenhet i Stockholm kostar. Att bo stort är helt enkelt för dyrt för många familjer i Stockholm, men trångboddheten kan vara jobbig i längden.

Därför väljer många att renovera sin lägenhet i Stockholm och hitta nya smarta lösningar som gör att lägenheten upplevs som större. Något många fokuserar på är förvaring. Saker som kläder och leksaker tar stor plats, speciellt i den familj där det bor många barn.

För att få plats med alla dessa prylar i hemmet kan det vara klokt att fundera på en lägenhetsrenovering i Stockholm som fokuserar på att frigöra yta till förvaring. Det kan handla om att platsbygga garderober eller att peta in olika typer av lådor under exempelvis sängar. Planerar man sin förvaring väl kan man ofta få till många smarta lösningar.

Viktigt att bygga en bra hall vid en lägenhetsrenovering i Stockholm

Hallen är en plats i hemmet som ofta glöms bort. Många hänger några krokar på väggen och ställer ut ett skoställ lite snabbt. Visst kan detta räcka som förvaring men inte sällan ser det rörigt och ostrukturerat ut i hallen då. Att tänka igenom sin hall kan vara A och O för att få till ett praktiskt hem. Möts man av en organiserad och vilsam hall, upplevs hela hemmet som städat och snyggt.

För att maximera hallens storlek kan det vara klokt att satsa på någon typ av platsbyggd lösning. Kanske behövs det en större garderob som rymmer både sommar- och vinterkläder. Eller så är det så att alla familjens medlemmar mår bäst ifall de har egna fack i hallens garderob. Oavsett vilket bör man tänka igenom sin hallförvaring ordentligt innan man påbörjar detta projekt.

Vill man ge hallen ett ordningsamt yttre gör man klokt i att dölja all förvaring. Detta gör man enklast genom att sätta dörrar på garderober eller att hänga upp ett draperi som gör att man inte ser alla jackor och skor. Med dold förvaring blir det dessutom lätt att hålla hallen ren. Jackor av olika slag sprider ofta både damm, grus och annan smuts runtomkring sig.

Organiserar köket vid lägenhetsrenovering i Stockholm

Om man utför en lägenhetsrenovering i Stockholm som innefattar köket är det klokt att se över förvaringsmöjligheter i detta rum. Idag är det många som väljer att ta bort överskåp i köket. Att göra så ger köket ett väldigt luftigt intryck men det gäller att ha plats till allt man äger i de lådor och skåp som blir kvar.

Ett alternativ till överskåp kan vara öppna hyllplan. På sådana kan man förvara saker man använder ofta, exempelvis kaffekoppar eller frukostskålar. Sådan som hela tiden nyttjas och därför inte hinner stå och blir dammiga. Öppen förvaring bidrar till en hemtrevlig känsla och rymmer ofta en hel del. Vill man, så kan man passa på att smyga in några prydnadssaker på hyllorna och på så vis dekorera köket.

För den som behåller sina överskåp i köket vid en lägenhetsrenovering i Stockholm är det klokt att ta sig en funderare kring var man ställer sina köksprylar. Saker man inte använder speciellt ofta kan med fördel förvaras på de översta hyllorna. Annat, som man nyttjar varje dag, ska stå på hyllan där man enkelt når dem. Det ska vara lätt att få fatt i saker i ett nyrenoverat kök.