Dammfri golvslipning i Stockholm utförs av proffs

Genom att slipa ditt slitna trägolv sparar du inte bara pengar utan gör även klimatet en tjänst. Anlita en firma som utför dammfri golvslipning i Stockholm.

Bara för att ett trägolv slitits och fått märken av skor och annat behöver det inte rivas ut och skickas till förbränning på en återvinningsanläggning. Trägolv kan vanligtvis slipas flera gånger om. Efter slipning och ytbehandling blir golvet som nytt och kan ligga kvar i en bostad i flera generationer. Och givetvis kan såväl massiva trägolv som parkettgolv få den behandlingen.

Frågor om klimat och uppvärmning av vårt jordklot återkommer ständigt i våra medier. Vi blir allt mer medvetna om att jordens resurser måste sparas. Att slipa ett golv och därmed indirekt återanvända träråvara kan vara ett litet men värdefullt inslag i den cirkulära ekonomin. Dessutom är det bra för den privata ekonomin.

Åtgärder vid dammfri golvslipning i Stockholm

Ett trägolv kommer under sin livslängd att behöva utstå många påfrestningar. Stolar och bord släpas över golvet och ger till slut märken. Åtskilliga parkettgolv i en matsal eller ett vardagsrum har fått utstå dans på nattimmarna där de dansande glömt bort att ta av sig skor med vassa klackar eller med grus på skosulorna. Men ett trägolv ger inte upp så lätt. Det går att förnya så att det får tillbaka sin gamla glans och värdighet.

Trägolv ska alltid slipas av en professionell hantverkare. En slipmaskin ska föras försiktigt över exempelvis ett parkettgolv med fiskbensmönster för att undvika att stavarna får repor. Innan slipningen börjar måste vissa förberedelser göras. Skadade stavar i parketten kan bytas ut mot nya. Spikar som sticker upp måste slås ner. Och naturligtvis måste möbler plockas ut från rummet. Men risken att hela bostaden kommer att dammas ner av slipdamm är minimal. Det finns nämligen företag som utför dammfri golvslipning i Stockholm.

Ta reda på mer genom att besöka: dammfrigolvslipningstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Golv