Bästa tipsen efter golvslipning i Stockholm

Det är så viktigt att ni tar hand om golven. Vad ska man tänka extra på när det gäller golvslipning i Stockholm? Få de bästa tipsen för fina och hållbara golv.

Ett golv är känsligare än man tror. Därför är det viktigt att göra en regelbunden undersökning av golven, för att se om det inte är dags för en golvslipning i Stockholm. En del golv, oftast de som är gjorda av lite mjukare träslag, behöver slipas vart femte år. Andra golv, av de hårdare träslagen, kan hålla sig fina så länge som 10 år. Men alla trägolv behöver slipas ibland.

Men gäller det verkligen alla golv, även hemma hos privatpersoner? De slits ju inte lika ofta som trägolv på platser där det dagligen passerar en mängd människor, kanske flera hundra. Det är sant att golvet i ert kök inte slits lika mycket som på ett kafé i stan, men det betyder inte att ni inte behöver slipa era golv. Det syns bara inte lika tydligt hur golven där hemma slits.

Ta hand om golven efter golvslipning

Det är en självklarhet att ni städar era golv för att få undan gruskorn och liknande, så att de inte repar golvet. En del golv kan behöva sopas eller dammsugas varje dag, om de utsätts för riktigt mycket. Ett hallgolv är ett bra exempel på ett golv som oftast slits väldigt snabbt på grund av allt som skorna drar in.

Ett sätt att skydda golven extra mycket är att välja en hård ytbehandling. En del golv, som kök, badrum och hall, utsätts för mer fukt än andra golv. Kanske på grund av att man spiller något, eller liknande. Dessa golv behöver en ytbehandling som tål detta, och som tål att slitas på. När ni sedan slipar era golv så behöver ni ytbehandla dem igen för att skydda dem.

Publicerat den
Kategoriserat som Golv